Nya miljökrav för transportbranschen – vad behöver du veta?

Är du medveten om de senaste miljökraven som har satt standarden för transportprojekt? Om inte, låt oss ta en snabb titt på de nya kraven från Trafikverket, och hur Coredination kan hjälpa dig att möta dessa krav på ett enkelt sätt.

Vad är på gång? Trafikverket har infört nya miljökrav gällande digital hållbarhetsrapportering via protokollet BEAST Supply 4.0 vilka implementeras stegvis från och med mars i år. Dessa miljökrav innebär att leverantörer på byggprojekt måste rapportera bränsleförbrukningen för transporter inom projektet. Rapporteringen blir aktuell för åkerier som utför transporter där Trafikverket är den ursprungliga beställaren och har inkluderat kraven i upphandlingen. Liknande krav lär inkluderas även av andra beställare framöver.

App Coredination

Så, vad innebär miljökraven för dig och ditt åkeri?

För att kunna uppfylla Trafikverkets krav behöver du rapportera schablonberäkningar av en genomsnittsförbrukning på fordonet. Coredination hjälper dig att enkelt samla in och rapportera bränsleförbrukningsdata för dina transporter. I Coredination fyller du i snittförbrukning av fordonet och när du skapat ordern finns körsträckan inlagd. Utifrån det skapas en uppskattas bränsleförbrukning som du får ut som en digital hållbarhetsrapport – skapad för att möta Trafikverkets krav.

Den nya releasen släpps den 23 maj och finns tillgänglig för dig med plus-abonnemang. Med Coredination är du redo att möta de nya miljökraven med lätthet. Har du frågor eller vill veta mer? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Kom igång direkt!

Prova tjänsten i 14 dagar utan kostnad! Under tiden får ni hjälp av vårt team med att optimera Coredination utifrån era behov.

Coredination
Artikel
Svenska

5 enkla tips för fakturering med Coredination

Lös problemen med faktureringen för ditt åkeri genom att ta del av artikelns snabba tips. Få bättre likvidite...
nordbygg
Event
Svenska

Häng med oss på Nordbygg 2024!

Du hittar oss i C-hallen, i monter C02:21. Under mässans 4 dagar kommer vi att visa hur du kan förenkla hela...
Smartcraft
Nyhet
Svenska

Coredination blir idag del av SmartCraft!

Coredination har förvärvats och blivit en del av norska SmartCraft. SmartCraft är ett av Nordens ledande bola...