Wikab

"Bilarna rullar effektivare än någonsin”

wikab lastbil

Wikab Transport erbjuder transporttjänster inom anläggningsbranschen samt containerkörningar med liftdumprar. Med mångårig erfarenhet inom organisationen har de lärt sig att kvalitet ska vara ledordet för verksamheten. Något de lever upp till genom att erbjuda flexibla lösningar för kunders olika transportbehov och leverera värde med hjälp av teknik i framkant.

När Wikab tog kontakt med Coredination letade de efter bra lösningar för att modernisera verksamheten. Utmärkande var att de inte bara sökte administrativ effektivisering utan högsta prioritet var snarare att hitta lösningar för ett bra förarstöd, vilket blev fokus för implementationen. Linda Wik, administrationsansvarig på Wikab, beskrev behovet såhär: “Vi sökte ett sätt att kunna samordna våra 50-60 uppdrag per dag mellan fem bilar på effektivt sätt vilket befintligt system inte klarade av. Kravet var bland annat att det skulle finnas kartfunktioner i tjänsten så effektiva rutter kunde planeras på ett enkelt sätt”.

Hela verksamhetens planering i sina mobiltelefoner

Idag har chaufförerna tillgång till hela verksamhetens planering i sina mobiltelefoner, genom Coredinations app utför de uppdrag och rapporterar underlag för fakturering. De som hanterar transportledningen kan då omedelbart se vilka uppdrag som är påbörjade och vilka som är färdigställda. “Chaufförerna använder appen till både planering av rutter och till att byta uppdrag med varandra utefter vad som passar bäst. Tjänsten är användarvänlig och fungerar i både Android och iOS vilket så klart är ett stort plus”, förklarade Linda.

“Bilarna rullar effektivare än någonsin och framförallt jobbar chaufförerna bättre som ett team”

Linda Wik, administrationsansvarig på Wikab

Enkelt att byta uppdrag med varandra

Att främja samordning mellan medarbetare är alltid en nyckel till framgång, oavsett bransch. “Bilarna rullar effektivare än någonsin och framförallt jobbar chaufförerna bättre som ett team nu än förut då de hela tiden ser vad alla har att göra och det är enkelt att byta uppdrag med varandra”, berättade Linda Wik avslutningsvis.

Läs mer om WIKAB på deras hemsida

Fler case

Bild-3

Bärgningscentralen och Autolarm

Den skräddarsydda kundportalen frigör tid till andra aktiviteter
scania_holmgrensbil_lastbil_sidefront

Holmgrens Bil

Digitaliserade transporter - hela vägen

Kom igång direkt!

Prova tjänsten i 14 dagar utan kostnad! Under tiden får ni hjälp av vårt team med att optimera Coredination utifrån era behov.