Wadegårds Åkeri

"I slutet av dagen finns ett komplett underlag”

wadegårds

Familjeföretaget Wadegårds Åkeri grundades redan 1977 och arbetar målmedvetet sedan dag ett. Ambitionen är att bli Skaraborgs största och bästa åkeri för lyft- och krantransporter. Dessutom hanterar de avfall i egen regi sedan år 2020. Det är viktigt för verksamheten att den ska kännas närvarande för kunderna och erbjuda en trygghet inför arbetet som ska utföras.

Innan digitaliseringen

Alex Aspsjö är transportchef på Wadegårds Åkeri och minns tillbaka på hur administrationen och den interna kommunikationen gick till innan införandet av Coredination:

"Vi jobbade analogt med handskrivna transportsedlar, även en och annan post-it-lapp fick förmedlas mellan transportledning och chaufför. Vid dagens slut skulle alla lappar med utförda uppdrag samlas in och tydas för att sedan manuellt matas in i datorn för fakturerng". 

“Vi har nästan ingen intern telefontid numera”

Alex Aspsjö, Transportchef 

Möjliggör distansarbete

Alex gläds åt att de, sedan implementationen av Coredination, slipper borttappade eller svårlästa transportsedlar. 

"Dessutom har vi nästan ingen intern telefontid längre, eftersom all nödvändig information förmedlas genom uppdraget i Coredination. När dagen är slut och uppdragen är avrapporterade finns ett komplett underlag som vi snabbt kan skicka till faktureringsprogrammet".

Vidare har tjänsten även möjliggjort att kontorspersonalen kunnat arbeta på distans under det gångna pandemiåret, då all information finns tillgänglig var man än befinner sig.

Sedan har vi de administrativa nyttorna:

"En stor nytta för oss är att vi kan föra ett komplett kundkort med adresser, kontaktuppgifter och specifika priser. På kundkortet skapar vi flera projekt för olika arbetsställen eller litteranummer. Det är nödvändigt inom bygg- och anläggningsbranschen eftersom alla byggen har olika referenser. Dessutom har vi bra stöd för uppföljning på flera nivåer" förklarar Alex Aspsjö avslutningsvis.

Läs mer om Wadegårds Åkeri på deras hemsida

Fler case

Bäckstrands - Jonas och Nicklas

Bäckstrands

Bäckstrands Så slipper Bäckstrands adminjobb på helgen med hjälp av CoredinationJonas Bäckstrand driver åkeriet Bäckstrands Trailer sedan 2006 och har idag mellan 10-15 ekipage i sin verksamhet. För att slippa otaliga sms-trådar, uppdrag på olika pappe...
Bild-3

Bärgningscentralen och Autolarm

Den skräddarsydda kundportalen frigör tid till andra aktiviteter

Kom igång direkt!

Prova tjänsten i 14 dagar utan kostnad! Under tiden får ni hjälp av vårt team med att optimera Coredination utifrån era behov.