Ramirent

"Kunden får allt om hissarna digitalt samlat på ett ställe”

Image from iOS 2

Ramirent är en av Sveriges ledande leverantörer av maskinuthyrning. De kombinerar uthyrning med service och utbildningar för att säkerställa säkerhet och effektivitet på kundernas arbetsplatser. Med kundcenter spridda över hela landet levererar de lösningar till alla olika typer av industrier och verksamheter.

Ramirent använder sedan en tid Coredination för hantera den egna personalens arbete i verksamheterna över hela landet. Vi på Coredination fick i uppgift att ta fram en kundportal till deras verksamhet för uthyrning av hissar där kunderna bland annat kan felanmäla hissar, utföra daglig tillsyn och ta del av relevanta dokument.

Genom kundportalen i Coredination så har kunderna tillgång till alla protokoll och dokument som rör hissarna, exempelvis besiktningar, serviceprotokoll, arbetsberedningar och riskanalyser. Allt finns samlat på ett och samma ställe vilket underlättar för de som arbetar i projektet. 

Vi har pratat med Tomas Carlsson som är arbetsledare på Ramirent Hiss i Stockholm. En stor fördel med portalen enligt Tomas är att den avlastar arbetsledare i och med att appen skapar uppdragen automatiskt. Skulle en felanmälan upprättas så aviseras arbetsledarna via mail, detta innebär att de kan göra klart det de höll på med och sen titta på felanmälan utan avbryta något annat, vilket Tomas anser vara ett stort plus i och med att arbetet kan flyta på. Kontaktpersonerna på projekten får även tydliga leveransaviseringar om beräknad ankomsttid inför en åtgärd vilket uppskattas av kunderna.

”Det som är bra med hissportalen är att kunderna får en överblick över vilka bygghissar som vi tillhandahåller under hela projektet.”

Tomas Carlsson, arbetsledare Ramirent Hiss i Stockholm

"Vi slipper sitta i långa telefonköer för att göra en felanmälan"

Skulle det bli ett fel med någon av hissarna så kan de som arbetar göra en felanmälan i appen, då informeras andra personer i projektet automatiskt om att hissen är felanmäld. Just felanmälan tycker Tomas är en speciellt smidig funktion då kunden slipper sitta i telefonkö och vänta. Personen felanmäler direkt i appen och kan sedan släppa problemet för stunden och fortsätta med sina arbetsuppgifter. När en felanmälan upprättas så får kunden upp information om att boka montör och kontaktuppgifter så att service kan bokas in direkt. Kunden kan då även välja att få en leveransavisering via SMS när en montör är på väg till arbetsplatsen för att titta till eller reparera hissen.

Hissportal
Felanmälan

Fler case

nasselgrundet-bil-2000

Nässelgrundet

Digitalt stöd för tre verksamheter i samma gränssnitt.
Stavdals liftar

Stavdal Lift

”Coredination kan också vara fullständigt transparent mot kund”

Kom igång direkt!

Prova tjänsten i 14 dagar utan kostnad! Under tiden får ni hjälp av vårt team med att optimera Coredination utifrån era behov.