Bäckstrands

Så slipper Bäckstrands adminjobb på helgen med hjälp av Coredination

Bäckstrands - Jonas och Nicklas

Jonas Bäckstrand driver åkeriet Bäckstrands Trailer sedan 2006 och har idag mellan 10-15 ekipage i sin verksamhet. För att slippa otaliga sms-trådar, uppdrag på olika pappersblock och stora mängder telefonsamtal upptäcktes Coredination, ett digitalt verktyg för hantering av alla delar inom transport.  

Tidigare fick kontoret lägga ner mycket tid för att gå igenom och skriva transportsedlarna på helgen, det kunde gå en hel lördag och därför sköts ofta arbetet upp. Räddningen blev Coredination, en app som effektiviserar både planering, hantering och som samlar all information för fakturering – en enkel lösning för både lastbilschaufförer och transportledning.  

“Det blev problem när verksamheten växte och vi fick fler körningar för det var svårt att få in allt i kalendern på ett enkelt sätt. Vi blev rekommenderade Coredination för att spara tid” berättar Jonas.  

Helheten i åkeriet flödar på bättre med ett digitalt verktyg 

Som en del av Bäckstrands team har Helene Bäckstrand och Nicklas Söderberg en viktig roll – med en avslappnad känsla koordinerar de alla körningar för ekipagen och planerar alla de uppdrag som Bäckstrands kör. Innan Bäckstrands använde sig av Coredination arbetade de väldigt analogt. Körningarna skickades via sms, och det var svårt att hitta gamla körningar, om det exempelvis saknades någon skopa eller redskap efter en transport var det svårt att spåra den. Med Coredination blev det lättare att söka tillbaka på transporter i systemet.

Nicklas ser värdet i att kunna planera alla parter i kedjan, och att alla blir involverade:   

“Alla ser transporten i appen, chaufförerna kan se sina uppdrag och man ser projektplaneringen, det är så nice att se sina uppdrag och kunna planera. Det är skönt att ha allting samlat, i Coredination går det också att söka igenom de gamla körningarna och veta exakt var en skopa levererats vilket sparar så mycket tid” berättar Nicklas.  
Nicklas och Coredination

Fakturera uppdragen var du än är någonstans 

Flera av Bäckstrands kunder gör snabba jobb, vilket innebär att de vill få in fakturan snabbt. Nu kan uppdraget till och med faktureras samma dag och det påverkar även lönsamheten positivt. Jonas berättar att han till och med fakturerar uppdragen om han är på semester, eftersom det går enkelt via ipaden eller datorn.  

Jonas berättar att han aldrig skulle gå tillbaka till det analoga arbetssättet.  

“Innan satt vi och skrev om transportsedlarna på helgen för att hinna med faktureringen. Vi sparar dagar genom att fakturera med Coredination!”   

Allt i en app gör det enkelt för den på språng 

Förutom att koordinera och fakturera så menar både Jonas, Helene och Nicklas att det finns fler fördelar med att använda Coredinations app. Med hjälp av GPS-spårning direkt i appen ges överblick över alla fordon och chaufförer som är ute på uppdrag, och kan registrera när någon ankommer till och lämnar en plats. Det är enkelt att följa alla fordon i realtid via kartan och se vilket uppdrag de är på väg mot. 

Jonas avslutar med att berätta: 

“Kunderna kan ringa och fråga var transporten är, då kan jag gå in direkt i appen och kolla. Det finns både klockslag, hastighet och exakt plats de infinner sig på!”

Om Bäckstrands

  • Grundat 2006
  • Utför alla typer av maskin och specialtransporter samt gods inom bygg & anläggning.
  • Kontor i Stockholm och med 10 anställda
  • Utför uppdrag i Mälardalen samt övriga Sverige
  • Webb: https://www.backstrands.com/
Jonas och Nicklas Bäckstrands

Ta reda på hur du kan få smidigare planering av transporter genom att boka en demo med Coredination! 

Ta reda på hur du kan få smidigare planering av transporter genom att boka en demo med Coredination! 

Fler case

Bild-3

Bärgningscentralen och Autolarm

Den skräddarsydda kundportalen frigör tid till andra aktiviteter
scania_holmgrensbil_lastbil_sidefront

Holmgrens Bil

Digitaliserade transporter - hela vägen