Hur är det med tillgängligheten, är tjänsten nere ibland?
 
Backar ni upp er data?
 
Vad händer om vi råkar ta bort information, går det att få tillbaka?
 
Fick frågorna prickskjutna mot mig under möte med framtida kund i veckan. Hör de inte särskilt ofta, förvånansvärt sällan till och med, men de är alltid välkomna. Som så mycket annat numera lagras allt som kommer in i Coredination i molnet. Användarna har inte själva full kontroll över datan om de inte drar ut allt, främst till fördel för dem själva, men det innebär att uteblivna frågor kring säkerhet gränsar till vårdslöshet. Själva diskuterar vi dagligen säkerhetsrelaterade ämnen internt, så låt oss besvara de inledande frågorna och lite mer. All data i Coredination lagras externt. Våra kunder är specialister på allt från nätverksinstallationer, till asfaltläggning, maskinuthyrning och alla tänkbara typer av transporter. De vänder sig till oss därför att vi är specialister på att erbjuda IT-stöd för jobbplanering och arbetsrapportering. Vi är däremot inga specialister på att driva serverhallar, för det vänder vi oss till etablerade leverantörer som kunnat svara på alla våra säkerhetsfrågor. Mellan 2016-01-13 och 2017-01-12 var Coredination tillgängligt för våra användare under 99.9 % av tiden. Mer exakt hade vi förra året en total downtime på 1 timme och 15 minuter. Baserat på första halvan av 2017 ser det ut att bli liknande siffror i år. Coredination ska aldrig ligga nere, det är vad vi jobbar mot. Tjänstens status kontrolleras, genom en dedikerad skärm, konstant av de medarbetare som befinner sig på kontoret under kontorstimmar. Skulle Coredination bli otillgängligt under övriga timmar på dygnet skickas det ut automatiska meddelanden till våra tekniker.
 
Tillgänglighet i molnet
Vidare görs automatiska back-ups av all användardata dagligen. I händelse av att information skulle gå förlorad kan vi alltid återställa data från den senaste backupen.
All kommunikation mellan Coredination och klienten (användaren) är dessutom krypterad genom HTTPS. För er som vill läsa mer säkerhetsaspekter kring tjänsten ur ett tekniskt perspektiv, se dokumentet Operations, Data and Security.
 
Vill man som användare själv dra ut information från Coredination går det alldeles utmärkt genom tjänstens API, utöver de flertal exportmöjligheter vi erbjuder i gränssnittet. 
 
Har du några obesvarade frågor kring säkerhet? Tveka inte att prickskjuta dem mot oss, vi gillar att testa våra västar. 
 

Dela inlägget:

Relaterade nyheter

Detta krävs för att svenska logistik- och byggföretag ska överleva
Blogg
Svenska

Detta krävs för att svenska logistik- och byggföretag ska överleva

Under mitt arbetsliv kommer transportledning och liknande logistikstyrning att automatiseras. Maskinerna och...
Coredination.com har helrenoverats – Premiär för ny hemsida
Blogg
Nyhet
Svenska

Coredination.com har helrenoverats – Premiär för ny hemsida

Bättre design, mer innehåll och bättre kommunikation. Läs om våra ambitioner med den nya sajten.
Automatisera mera med Zapier!
Blogg
Svenska

Automatisera mera med Zapier!

Ett av våra mest spännande projekt under hösten har varit utvecklingen av en integr...