I samarbete med ABT-bolagen och Elain genomför Coredination en pilot för att mäta faktiskt CO2-utsläpp från alla anläggningstransporter i projekt Tenstaterassen. Projektets entreprenör JVAB och beställare Stockholms Stad blir mottagare av informationen.

ABT-bolagen använder Coredinations plattform för att hantera varje transport i projektet. Via en koppling till Elain kompletteras sedan körningarna med CO2-utsläpp. Elain är en startup som inkuberas inom Scania, deras tjänst hämtar bränsleförbrukning direkt från fordonens egen telematik och kombinerar förbrukningen med information om aktuellt bränsle för att få fram CO2-utsläpp. Varje transportorder i Coredination stämplas med den informationen.

“Krav på rapportering av miljöpåverkan och bränsleförbrukning blir allt vanligare i byggbranschen. Idag räcker det ofta med schablonberäkningar men vi ser en framtid där kravställare kommer att efterfråga högre precision. Coredination vill föregå kraven genom att kunna erbjuda mjukvarulösningar som redovisar faktiskt utsläpp med data från fordonen. "ABT-bolagen är en utvecklingsdriven kund med snabbt till beslut, det är väldigt kul att få möjlighet att driva nya, gröna, initiativ tillsammans med dem” kommenterar Folke Lundblad, VD på Coredination.

 

ABT-Bolagen

Dela inlägget:

Relaterade nyheter