Det senaste året har vårt huvudfokus i utvecklingsarbetet varit riktat mot att byta ut våra befintliga mobilappar för iOS och Android. De gamla apparna använder föråldrad teknik som gör dem trögjobbade och vi vet att det finns ett missnöje mot dem bland våra användare. Vår nya app löser de problemen och kommer även med en ny design, utformad för att göra användaren så produktiv som möjligt ute i fält.

Vanligtvis vill man få användare att spendera så mycket tid som möjligt i de appar man utvecklar. Den roliga utmaningen med att bygga Coredination för fältarbetare ligger i att vi försöker minimera tiden man använder appen. Man ska alltså kunna göra alla sina arbetsuppgifter så snabbt och smidigt som möjligt, så att appen inte står i vägen för det riktiga jobbet.

Nuläge: Betaversion

Appen finns just nu tillgänglig som en testversion med namnet Coredination Worker på App Store för iOS respektive Play Store för Android. Även om det är en testversion arbetar den mot samma databas som våra vanliga appar, allt ert innehåll finns även där. I funktionsväg har den allt som behövs för att utföra uppdrag i de flesta fall, det är däremot en del finputs som återstår innan den riktiga lanseringen.

Testa gärna och skicka feedback till support@coredination.se. Vi har fått mycket bra feedback under betan som vi tagit till oss.

Lansering onsdag 1a mars

Den officiella lanseringen av appen sker onsdag 1a mars. Målgruppen för första versionen är de som utför uppdrag i Coredination men det är även fullt möjligt att som arbetsledare/transportledare planera uppdrag i den. Mer administrativa funktioner sparar vi däremot. De gamla apparna kommer inte släckas redan under våren, de kommer leva kvar parallellt under en tid. Målbilden är att den första versionen av appen blir fullgod för 90 % av vårt mobila användare, sedan kommer vi successivt föra över kvarvarande användning från de gamla apparna.

mobilapp
mobilapp2

Design

I vår nya design har appen en menyrad i botten för snabb navigation. Den består av:

  • Hemskärmen
  • Planeringsvyn (som går att visa i kalenderläge eller som lista)
  • Historikvyn för att blicka bakåt
  • Sökfunktion för att hitta vad du letar efter
  • En menyknapp som samlar övriga vyer som vi tror används mer sällan

Vyerna fungerar också som flikar, om du tittar på ett särskilt uppdrag i planeringsvyn och hoppar till hemskärmen kommer du vara kvar i uppdraget när du går tillbaka till planeringsvyn. Det är guld värt när du till exempel vill kolla på ett tidigare uppdrag samtidigt som du håller på med en tidrapport eller ett protokoll.

Plusknappen nere till höger samlar alla åtgärder du kan vilja vidta i vyn du tittar på. För att exempelvis skapa ett nytt uppdrag, en ny rapport eller lägga till en bild trycker du på plusknappen och gör ditt val. På det viset blir appen betydligt renare i sitt utseende.

Inom kort kommer vi lägga ut guider för de olika funktionerna i nya appen. Håll även utkik efter att delta på de webinars vi bjuder in till för att demonstrera vad vi jobbar på.

 

/ Rebin Malmström, produktägare Coredination

Dela inlägget:

Relaterade nyheter