Move By Bike

"Varje destination syns nu omedelbart i förarnas mobiltelefoner”

 

Move by bike bild

Att transportera möbler med cykel var länge otänkbart för de flesta av oss. Åtminstone tills år 2012 då ett företag grundades i Malmö med en innovativ affärsidé. Med flak bakom cyklarna är prisbelönta MOVEBYBiKE Sveriges grönaste åkeri. 

Johan Wedin, grundare av MOVEBYBiKE, berättade om företagets uppstart: “När vi kom på idén om att starta ett transportbolag med cyklar som fordon tändes en stark drivkraft om att visa att det överhuvudtaget var möjligt.” Och möjligt var det, fem år senare finns MOVEBYBiKE i sex städer över hela landet.

Tekniskt Förarstöd

Under resans gång har MOVEBYBiKE behövt lösa ett antal problem. År 2013 hade transportslingorna blivit tillräckligt stora för att det skulle uppstå ett behov av ett tekniskt förarstöd. I samband med det kom Johan Wedin i kontakt med Coredination. 

“Då satt vi med en karta och planerade slingorna som blev till KMF-filer. De i sin tur importerades till förarnas mobiltelefoner. Det blev givetvis ohållbart när företaget växte.”

“Sedan implementationen av Coredination har vi koll på var varje förare befinner sig, vart de är på väg och alla utförda transporter sammanställer automatiskt underlag för fakturering. Förutom ett bra förarstöd är det därmed också till stor hjälp i det administrativa”

Johan Wedin

Planering och Kontroll

Lösningen kom när MOVEBYBiKE började använda Coredination för att planera och utföra sina slingor. Varje destination syns nu omedelbart i förarnas mobiltelefoner när de planeras in i tjänsten. Förare som är ovana vid att cykla slingan kan dessutom visa väganvisningar till destinationerna genom appen. 

“Sedan implementationen av Coredination har vi koll på var varje förare befinner sig, vart de är på väg och alla utförda transporter sammanställer automatiskt underlag för fakturering. Förutom ett bra förarstöd är det därmed också till stor hjälp i det administrativa”, förklarade Johan Wedin. 

Utöver nyttan av tjänstens funktioner lyfte Wedin även fram värdet av Coredinations öppna API för kommunikationen med deras övriga verktyg: “Att Coredination ger oss som kund möjlighet att själva hämta och skicka data mellan Coredination och våra övriga applikationer har möjliggjort att vi kunnat skräddarsy verksamhetens IT-miljö.”

Läs mer om MoveByBike på deras hemsida

Fler case

scania_holmgrensbil_lastbil_sidefront

Holmgrens Bil

Digitaliserade transporter - hela vägen
wadegårds

Wadegårds Åkeri

"I slutet av dagen finns ett komplett underlag”

Kom igång direkt!

Prova tjänsten i 14 dagar utan kostnad! Under tiden får ni hjälp av vårt team med att optimera Coredination utifrån era behov.